Marinirana piščančja bedra

 Za 4-5 oseb:

  • 1 kg razkoščičenih piščančjih beder
  • 3 JŽ gorčice
  • 2-4 JŽ olivnega olja
  • 2 JŽ grill začimb za perutnino ali meso (Kotanyi, Maestro...)
  • 1 JŽ masla
Dollar chips
  • 1,5 kg krompirja (boljši so manjši, ⌀ 3cm)
  • Sol
  • Začimbe za krompir
  • Olivno ali navadno olje
Dušena čebula
  • 2 veliki čebuli
Bučkina nabodala
  • 3 majhne bučke
  • 2 JŽ vegete
  • 2 JŽ olivnega olja
      Foto: Rok Černetič


Bedra damo v skledo, dodamo še olje, gorčico ter začimbe. Vse zmešamo z rokami ter postavimo v hladilni za čez noč. 2 uri pred pečenjem vzamemo bedra iz hladilnika ter jih ogrejemo na sobno temperaturo.

Krompir narežemo na 'dolarčke' ter ga damo na pladenj. Posolimo in naoljimo, ter ga damo v pečic (ogreto na 220°C).

Bučke narežemo na enako debele rezine, jih začinimo z vegeto ter nataknemo na špile za nabodalca. Spečemo jih na olivnem olju, do lepe zapečene barve.

Vzamemo večjo ponev, ter jo zagrejemo na štedilniku. ko je ponev vroča dodamo malo olivnega olja in bedra zapečemo da dobijo zlatorumeno barvo (pečena so samo na zunaj, znotraj pa so še surova!). Zmanjšamo temperaturo štedilnika, ter dodamo maslo in na grobo narezano čebulo. Pokrijemo z pokrovko in dušimo okoli 30 minut, da se meso toplotno obdela tudi od znotraj.

Postrežemo še toplo, z čebulo, krompirjem in bučkami.
Dober tek!

Komentarji

Morda bi vas zanimalo