PIŠČANEC V ANANASOVI OMAKI

 Sestavine:

  • 500 g piščančjega fileja, narezanega na kocke ali trakce
  • 3 dl sladke smetana
  • 1 dl vode
  • 1 pločevinka ananasa iz konzerve, sok prihranimo!
  • 2-3 JŽ sojine omake
  • 2 srednje veliki čebuli
  • 3 JŽ olja
  • 1,5 ČŽ moke
  • 1 ČŽ sladke ali pekoče paprike

Piščanca skupaj z sojino omako damo v skledo im mariniramo 1/2 ure.
Piščanca vzamemo iz marinade, ter ga spečemo na olju v ponvi. Ko je meso pečeno,  ga vzamemo iz ponce, dodamo nekaj olja ter na njem prepražimo čebulo. Ko čebula postekleni, jo pomokamo ter dodamo meso. Vse skupaj zalijemo z sokom od ananasa ter 1 dl vode. Kuhamo okoli 20 min, nato dodamo papriko ter kuhamo okoli 15 min. Na koncu dodamo še ananas ter kuhamo dodatnih 10 minut.
Postrežemo z kuskusom ali rižem.

Moja ocena: ⭐⭐⭐⭐⭐
Čas priprave: 60 min
Število porcij: 5
Dober tek!



Komentarji

  1. Mariniranje v sojini omaki ni nujno potrebno, lahko pa si izmislite tudi svojo marinado! #okusno

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Morda bi vas zanimalo