PIŠČANEC V ANANASOVI OMAKI
Sestavine:
- 500 g piščančjega fileja, narezanega na kocke ali trakce
- 3 dl sladke smetana
- 1 dl vode
- 1 pločevinka ananasa iz konzerve, sok prihranimo!
- 2-3 JŽ sojine omake
- 2 srednje veliki čebuli
- 3 JŽ olja
- 1,5 ČŽ moke
- 1 ČŽ sladke ali pekoče paprike
Piščanca skupaj z sojino omako damo v skledo im mariniramo 1/2 ure.
Piščanca vzamemo iz marinade, ter ga spečemo na olju v ponvi. Ko je meso pečeno, ga vzamemo iz ponce, dodamo nekaj olja ter na njem prepražimo čebulo. Ko čebula postekleni, jo pomokamo ter dodamo meso. Vse skupaj zalijemo z sokom od ananasa ter 1 dl vode. Kuhamo okoli 20 min, nato dodamo papriko ter kuhamo okoli 15 min. Na koncu dodamo še ananas ter kuhamo dodatnih 10 minut.
Postrežemo z kuskusom ali rižem.
Moja ocena: ⭐⭐⭐⭐⭐
Čas priprave: 60 min
Število porcij: 5
Dober tek!
Mariniranje v sojini omaki ni nujno potrebno, lahko pa si izmislite tudi svojo marinado! #okusno
OdgovoriIzbriši