Kako pripraviti popolne wrape?

 Za 12 wrapov potrebujete:

  • 12 tortilij
  • 24 listov solate
  • 750 g fileja iz piščančjih stegen
  • 2 pesti koruze iz konzerve
  • 1 pest fižola iz konzerve
  • 10 do 15 koruznih storkov (baby corn)
  • 1 kozarček (200 ml) katere koli mehiške salse
  • Nacho sir 
  • 3 pesti čedarja
  • 1 papriko
  • 3 paradižnike
  • Pol čebule
  • čili, majaron, koriander, sol, paprika v prahu
  • olje
Foto Rok Černetič

Najprej pripravimo marinado: V posodi zmešamo čili, majaron, papriko, koriander, sol in olje ter dodamo piščanca, narezanega na kocke ali trakove. Količine poljubno prilagodimo okusu. Piščanca mariniramo vsaj nekaj ur.

Paradižnik in svežo papriko narežemo na kocke, čedar naribamo. Koruzne storžke narežemo na večje koščke.

Meso popečemo v ponvi, da dobi zlato-rumeno skorjico. Meso vzamemo iz ponve, ter v njej na hitro popražimo koruzo, koruzne storžke, papriko in pa fižol. Po 5 minutah praženja dodamo meso ter še vse skupaj pražimo 5 minut. 

Tortilije pogrejemo v mikrovalovni pečici. Popečeno zelenjavo in meso zmešamo v posodi, dodamo salso in po želji čili. Dodamo paradižnik in čedar ter ohranjamo toplo.

V vsako tortilijo damo po dva lista solate, nekaj nadeva (pazimo, da ne bo tortilija prepolna) ter vse skupaj prelijemo z nacho sirom.

Dober tek!
⭐⭐⭐⭐⭐
🌶️🌶️
Opomba: Jed ni zelo pekoča, malo pa vseeno je. Je pa to odvisno tudi od nacho sira in salse.

Komentarji

Morda bi vas zanimalo