Bacon Smash Burger

 

Za 1 burger:

  • 1 bombetka za hamburger
  • 200 gramov mletega govejega mesa
  • 2 večja lista solate
  • 1 čebula
  • 2 rezini čedarja
  • 3 rezine slanine
  • 1 paradižnik
  • 1 kumarica
  • 1 ČŽ masla
  • sol, poper, čili, sladkor
  • 2 JŽ balzamičnega kisa
Omaka:
  • 1 JŽ majoneze
  • 2 ČŽ kečapa
  • 1 ČŽ gorčice
  • ½ ČŽ dimljene paprike v prahu
  • ½ ČŽ posušene čebule
  • 1 kumarica in ½ JŽ kisa iz kozarca

Za začetek zmešamo vse sestavine za omako. Kumarico pred tem drobno sesekljamo.

Meso oblikujemo v dve kroglici. Paradižnik narežemo na srednje debele rezine (okoli ½ cm), čebulo narežemo na centimetrske kolute. Solato umijemo in jo dobro posušimo.

Segrejemo ponev in na njej zlatorumeno popečemo slanino. Olja ne rabimo dodajat saj je slanina že sama po sebi zelo mastna. Ko je slanina popečena, jo vzamemo iz ponve in v njo damo mesni kroglici. Z večjo lopatko jih stisnemo do debeline ½ cm, solimo in popopramo. Ko je polpet na eni strani že lepo karameliziran ga obrnemo in damo na vsak polpet eno rezino čedarja. Ko se sir lepo stopi, da vzamemo iz ponve in počakamo da malo odleži. 

V ponev dodamo maslo, počakamo da se stopi. Ta čas na krožniku zmešamo 1 ČŽ sladkorja in ½ ČŽ soli. Po želji dodamo čili in poper. Čebulo damo na krožnik in jo iz obeh strani začinimo z mešanico. Natojo lepo zapečemo v ponvi z maslom. Ko je lepo popečena, dodamo malo balzamičnega kisa in dušimo 5 minut.

V suhi ponvi na hitro popečemo na pol prerezano bombetko. Burger moramo sedaj samo še sestaviti. Na spodnjo polovico damo približno dve tretjini omake, nanjo damo solato in paradižnik. Dodamo oba polpeta z sirom, nanju damo še malo omake. Dodamo še kumarice in slanino, na vrh damo še malo slanine in ostanek omake. Poveznemo z zgornjo polovico bombetke in nemudoma pojemo.

Komentarji

Morda bi vas zanimalo