Hamburger po moje
Sestavine za 1 hamburger:
- 150 do 200 gramov grobo mletega govejega mesa*
- 1 hamburger bombetka
- 1 rezina hamburške slanine
- 1 manjša čebula
- 1 JŽ balzamičnega kisa
- sol, sladkor in poper
- 2 rezini paradižnika
- 1 do 2 rezini čedarja
- olje
- maslo
- kečap ali žar omaka
- 1 list ledenke
- 1 kumarica
- 1 JŽ majoneze
- ¾ JŽ kečapa
- 1 ČŽ gorčice
- čili ali čilijeva omaka
- sol, poper
- 1 sesekljana kisla kumarica
- 1 ČŽ žar omake
Foto Rok Černetič |
Iz mesa oblikujemo polpete, ki so po premeru malo večji od premera bombetk. V ponvi segrejemo olje, na njem pa popečemo meso. Ko je meso popečeno iz ene strani, ga obrnemo, nanj pa položimo čedar, da se lepo stopi. Meso pečemo do želene središčne temperature (medium 52°C, well-done 71°C).
Bombetke prerežemo po dolžini. Vse sestavine zmešamo v posodici, če je omaka pregosta ji prilijemo malo kisa iz kozarca z kumaricami. Bombetke po spodnji strani namažemo z omako, pri tem bodimo zmerni, saj mora meso biti 'glavno'.Na omako položimo solato in paradižnik, prelijemo z malo žar omake ali kečapa, na paradižnik položimo meso z sirom ter nanj položimo na rezine narezano kumarico, dodamo zapečeno slanino.
V ponvi segrejemo maslo, dodamo čebulo ki jo posladkamo in jo popečemo. Ko postekleni ji dodamo kis in kuhljamo okoli 5 minut. Čebulo nato dodamo v hamburger in dodamo žar omako. Hamburger še poveznemo z zgornjo polovico bombetke in takoj ponudimo.
Zraven se odlično poda domač krompirček.
Dober tek!
Lepa fotografija, in verjetno tudi recept. Rad imam ham��-burgerje��
OdgovoriIzbriši��������������������������������������������
Hvala
Izbriši